Станишев: Разочароващо, БСП да си направим изводите - 24novini.bg

Станишев: Разочароващо, БСП да си направим изводите

26.05.2019 | 22:48
(0 гласа)

Лидерът на европейските социалисти и бивш председател на БСП Сергей Станишев определи резултатите на евроизборите в България като разочароващи за левите. 

 

Не успяхме да победим ГЕРБ, но това не е последната битка.

 

Вероятно е да имаме един депутат повече, но трябва да направим анализ какво ни попречи да победим след като в началото водехме, категоричен е Станишев.

2017 година, когато отново имаше много благоприиятна ситуация за БСП – загубихме. Тогава не се направи истински анализ, струва ми се, че сега се повтаря ситуацията.

Имаме нужда от анализ какво ни попречи да бъдем припознати като алтернатива на ГЕРБ в тези избори,

добави той.

Според Станишев БСП е загубила твърде много в във вътрешни битки в началото, които не са успели да преодолеят в хода на кампанията.

Вместо да имаме единна кампания, ние имахме отделни. Вместо да разширяваме подкрепата, ние делихме твърдия електорат,

посочи част от грешките Станишев.

На много места ме питаха защо сме извън парламента, пропуснахме много възможности, посочи той, което е и намек, че политиката на лидера на Левицата не е била правилна.

 

Причината за ниската активност е, че в България не се води реален дебат за бъдещето на Европа.

У нас той беше пропуснат, а изборите се използваха като репетиция за местни и национални избори. Високата активност в останалите държави се дължи именно на този дебат и това, че хората искат да участват в управлението на Европа, добави Станишев. 

В европейски мащаб той е доволен, че ПЕС остава втора сила, както и че не се е изпълнило предсказанието за сериозен възход на националистите.

147-155 депутати ще има ПЕС, ще работим за формиране на ново социлано мнозинство, посочи Станишев като видя в евентуално мнозинство със Зелените, крайно левите, както и либералите.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...