Арх. Здравков: „Златен век“ е незаконен, но ДНСК решава - 24novini.bg

Арх. Здравков: „Златен век“ е незаконен, но ДНСК решава

20.05.2019 | 07:59
(0 гласа)

Главният архитект на София Здравко Здравков коментира пред бТВ, че според личното му мнение строежът на небостъргача „Златен век“ е незаконно и разрешителното е изтекло през 2018 година, но не той, а ДНСК решава дали да спре строителството. 

 

Строител на обекта е фирмата, станала известна с евтините апартаменти за властта – „Артекс“.

 

Арх. Здравков не е убеден, че ако не беше излязъл наяе скандалът „Апартаментгейт“, някой изобщо би се занимал да спира строежа на „Златен век“. Въпреки че е имал информация за изтеклото разрешително и преди скандалните разкрития, Здравков заяви, че по закон не е длъжен да сезира строителния контрол и затова не го е направил.

Строежът беше спрян от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), но Здравков не знае дали строителството наистина е спряно,

стана ясно от думите му.

По повод смс-ите, които твърдеше, че е получавал от собствениците на фирмата – семейство Мирянови, този път Здравков не беше толкова категоричен, че му е упржаняван натиск. Всеки инвеститор си гони интереса и е нормално да иска документите му да излязат бързо, в този смисъл съм доста търсен, заяви той.

 

Той коментира и темата за нов национален стадион като заяви, че според него новото съоръжение трябва да бъде в покрайнините на града, а не в центъра. В момента очаква оит Министерството на спорта предложение за това как ще може да се осигури достъп на автомобили до Националния стадион и съоръжението на ЦСКА и да се прецени дали може да се включи към проекта за обновяване на Борисовата градина.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...