Плевнелиев: Радев е с Нинова навсякъде и само за корупция говори - 24novini.bg

Плевнелиев: Радев е с Нинова навсякъде и само за корупция говори

Росен Плевнелиев обвини Румен Радев, че се движи само с Корнелия Нинова и говори само за корупция Росен Плевнелиев обвини Румен Радев, че се движи само с Корнелия Нинова и говори само за корупция
13.05.2019 | 08:28
(0 гласа)

"Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип, ако щете към собствената си политическа партия БСП, с чийто лидер той денонощно и навсякъде е заедно". Това каза бившият президент (2012-2017г.) на България Росен Плевнелиев пред NOVA.

Бъдещото изграждане на нов автомобилен завод у нас стана повод за остър конфликт между двама президенти от вчера насам.

Плевнелиев днес каза, че подкрепя призива на президента Румен Радев да се разследват офшорните сметки на политиците, но изрази несъгласие Радев да говори само за корупция.

"Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства именно за член на екипа на държавния глава с офшорни сметки, така че нека, когато говори държавният глава, да бъде по-конкретен”, добави Росен Плевнелиев по отношение на Елена Йончева и информацията за връзката й с офшорни сметки на кръг от хора, финансирани от фалиралата КТБ.

Вчера Плевнелиев обвини Радев, че говоренето по темата вреди на сделката.

И че сделката не е с "Фолксваген", а с "Шкода" и се преговаря от Плевнелиев в качеството му на основател и почетен председател на Българския автомобилен клъстер.

 

Днес Плевнелиев добави: "Държавният глава на България денонощно говори колко корумпирана е страната. Аз съм получават обаждания от стотици делегации, външни представители, които ме питата защо да инвестират в България, след като държаният глава денонощно говори колко е корумпирана". 

"Такива тежки думи от негова страна, на Румен Радев, ни подреждат в съвсем друга лига, за съжаление",

смята предходният президент за сегашния.

„Корупцията е навсякъде около нас – и в държавния, и в частния сектор. Но когато става въпрос за държавния глава, за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото, когато се говори за корупция, трябва да се дават и конкретни примери и да се иска върховенство на правото да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система”, каза още Плевнелиев.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...