Цветанов: Договорихме се със СДС в бюлетината тях да не ги пише (видео) - 24novini.bg

Цветанов: Договорихме се със СДС в бюлетината тях да не ги пише (видео)

Цветанов близо час обяснява на 27 март защо напуска НС след скандала с апартаментите му. Днес го припомни по Дарик радио 24новини.бг/ Мария Йорданова
04.05.2019 | 14:01
(0 гласа)

На въпрос защо в бюлетината пише „ГЕРБ“, а не „ГЕРБ – СДС“, Цветан Цветанов обясни днес в интервю за Дарик радио, че такава е била договоркатана СДС с ГЕРБ при сключване на споразумението им. Припомняме, че след загубата на президентските избори на Цецка Цачева от Румен Радев през есента на 2016 г. ГЕРБ за първи път се явява в коалиция на избори.

 

 

СДС работели много близко със структурите на ГЕРБ по места.

„Обединени земеделци“ и ПП „Никола Петков“ нямат свои представители, но те също призоваха своите структури да работят“, обясни Цветанов в ефира близкото сътрудничество в коалицията на ГЕРБ.

"През 2013 г. атаките към мен станаха два месеца преди изброите и сега става същото. А през 2014 г. на местните избори имаше отново възможност да стана вътрешен министър. Аз тогава отказах, понеже не бяха приключили делата". Така обясни разкритията за имотите му председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов още.

Припомняме, че той подаде оставка на 27 март с изявление в парламента, където близо час разказва детайли

около придобиването на евтините си апартаменти, станало известно като скандала "Апартаментгейт".

Тогава се определи като "жертва" и напусна парламентарната група и депутатското място.

По думите му днес обаче, нямало съществен ефект от изявлението, което е дал в парламента на 27 март, за да обясни, че няма нищо нередно в придобиването на близо 300 кв.м апартамент с асансьор в кв. "Изток" от него.

„Аз досега запазвам пълно мълчание по темата, защото все пак има институции, които трябва да си свършат работата. Защото каквото и да кажа в такава ситуация, с отсрещната

негативна енергия, която създадоха нашите политически опоненти, дебатът ще остане безсмислен“, обясни Цветанов.

„Това, което предприех като политическо действие, за да не създаваме усещането, че има хора, които на всяка цена искат да останат на определени позиции в държавата, е да подам остава. Във всички тези години на преход кога за съмнения са напускали дадена позиция? Аз съм отговорен човек и за мен ГЕРБ е кауза“, заяви той.

"Основното ни послание и слоган е „Европа ни чува“, каза Цветанов още. 

Припомняме, че това беше слоганът на НДСВ на изборите през 2009 г., но ГЕРБ не бяха проверили това и в началото на април 2019 г. го обявиха като свой слоган на кампанията в коалицията - ГЕРБ - СДС. Тогава Цветан Цветанов като шеф на предизобрия щаб беше утвърдил този слоган.

"Имахме едно успешно европредседателство и един успешен европейски лидер в лицето на Бойко Борисов", заяви Цветан Цветанов днес по повод на избора на този слоган за настоящата европейска кампания на партия ГЕРБ.

Той посочи, че стабилността в момента е изключително ключова за България и че листата на ГЕРБ е с европейски профил, честност, всеотдайност и с хора, които са доказали, че защитават националните интереси.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...