Лекар: "Българската коледа" заблуждава за купен робот - 24novini.bg

Лекар: "Българската коледа" заблуждава за купен робот

Д-р Анелия Хохвартер предупреди, че "Българската Коледа" само твръди, но не е купувала робота локомат Д-р Анелия Хохвартер предупреди, че "Българската Коледа" само твръди, но не е купувала робота локомат
23.04.2019 | 08:00
(0 гласа)

Инициативата "Българската Коледа" не е купувала локомат за България, както се твърди. Българската лекарка, която повече от 20 г. живее и работи в Австрия, д-р Анелия Хохвартер, изпрати апел до медиите да публикуват писмото ѝ до "Българската Коледа". Тя е изпратила това писмо още на 10 февруари тази година, но не е получила отговор.

 

 

Д-р Хохвартер твърди, информацията, че иницативата е купила локомат е заблуждаване на хилядите дарители.

Локоматът е широкоспектърен робот за рехабилитация, с чиято помощ деца с церебрална парализа и парализирани след инсулт прохождат, а лекарката е инициаторът за купуването на този уред.

В писмото пише, че е съобщено, че "Българската Коледа" е купила пет робота локомат. "Всъщност, купени са роботи локохелп - различни уреди с по-ограничени възможности. Разпространяването на тази погрешна информация е контрапродуктивна за водената от мен кампания „Локомат за България“, пише д-р Хохвартер.

Моята молба към "Българската Коледа" остана без реакция, въпреки предоставеното писмо от фирмата производител на Локомат, че такъв не е поръчван и доставян в България (общо 2 удостоверения)", посочва тя още.

"Вече се рапространява информация и че е купен Локомат за Варна, но и за там е купен Локохелп", разяснява тя.

"Ако тези недоразумения не водят до злоупотреби и накърняване авторитета на отделни личности и опетняване на тяхното име, както и саботиране на една кампания с благотворителна цел, може да се подминат, но в случая се касае за опетняване на една социална кауза, подета с най-чисти намерения от мен, на която аз отделих две години и половина от свободното си време и много лични средства...", завършва писмото на д-р Анелия Хохвартер до "Българската Коледа".

Няма оповестен отговор или обяснения на обвиненията от страна на "Българската Коледа".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...