Гешев: Има политически и олигархични интереси в делото „Иванчева“ - 24novini.bg

Гешев: Има политически и олигархични интереси в делото „Иванчева“

Гешев намекна за връзка между Иванчева и Цветан Василев. Гешев намекна за връзка между Иванчева и Цветан Василев. снимка: кадър Нова телевизия
20.04.2019 | 15:00
(0 гласа)

Шефът на Специализираната прокуратура и заместник-главен прокурор Иван Гешев заяви пред Нова телевизия, че битката по делото „Иванчева“ ще продължи и на втора инстанция. Това е дребна битка в голямата борба с корупцията. 

 

Според Гешев делото срещу бившяи кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров е станало толкова медийно заради голямо кълбо от интереси.

 

Дребните политически интереси на някакви образувания, които се наричат партии, се съчетаха по странен начин с тези на олигарсите, които са в ареста, съчетаха се с интересите на хората, които се укриват в Сърбия, както и с личностни интереси,

посочи Гешев.

Убеден съм, че след резултата от това дело, много медийни публикации отидоха в кошчето, добави той.

Като грешки или по-скоро пропуск Гешев отчете като таквава това, че „нямахме идея за какъв тип човек става въпрос, както и ни липсваше информацията за хората, които са зад нея“.

По отношение на твърденията на Дюлгеров, че е бил подложен на натиск и оттеглените доказателства, Гешев коментира, че не е учуден. Той също е обвиняем и е нормално, доабви прокурорът.

Идете в затвора и ще видите, че всички, които са вътре ще ви кажат, че са натискани или делото е манипулирано. Ние знаехме, че в хода на делото ще си промени показанията, добави той.

 

Гешев коментира и проведената акция, при която бяха задържани „ало измамници“. В момента в ареста са 11 от 30те задържани, няколко човека ще бъдат екстрадирани от Румъния, а утре се очаква прокуратурата да поиска от съда мярката за неотклонение да бъде удължена.

Той заяви, че

в момента идеята на премиера Борисов да бъдат продадени къщите на ало измамниците и да бъдат обезщетени измамените, в момента няма как да се осъществи заради законови пречки.

Припомняме, че Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, а заместничката й Биляна Петрова получи 15 години. Присъдата не е окончателна и ще бъде обжалвана.

Двете осъдени жени разпространиха писмо от ареста, преди да отидат в Сливенския затвор,в което заявяват, че са невинни и призовават българите на евроизборите на 26 май да гласуват "против прасетата, за да си върнем родината".

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...