Манолова: Решили сме 12 890 жалби на граждани - 24novini.bg

Манолова: Решили сме 12 890 жалби на граждани

Манолова представи доклада си пред депутатите - за над 12 800 решени случаи на граждани, съобщи тя Манолова представи доклада си пред депутатите - за над 12 800 решени случаи на граждани, съобщи тя
18.04.2019 | 12:10
(0 гласа)

"Това, което правим с моя екип е да изглаждаме луфтовете там, където законодателството скърца и да проправяме пътеки там, където администрацията е абсолютно необходима", заяви Мая Манолова от трибуната на Народното събрание по време на представянето на доклада за дейността на институцията през 2018 година.

 

 

Този доклад и постигнатите резултати са следствие от работата на всички 60 души, които работят в институцията,

каза Мая Манолова.

Тя и добави, че са решени 12 890 случая на жалби до нея през 2018 г.

Откакто съм седяла до вас, съм свикнала да се радвам да решавам проблемите на големи групи хора, подчерта още омбудсманът и благодари на всички институции, които са помогнали в решаването на проблеми на гражданите.

Според защитника на правата на гражданите, българите имат много проблеми, както и високи очаквания от институцията за адекватни решения на техните казуси.

Омбудсманът заяви, че най-голямата кауза на инстуцията са били протестиращите майки на деца с увреждания, които тя определи като "най-уязвимата група в нашето общество". 

Други такива каузи за Манолова са подкрепата на деца сираци, възстановяването на отнените права за пенсиониране на миньорите и премахването на двойния стандарт при храните.

"Майките се притесняваха, че бебешките продукти, млека и пюрета са с по-ниско качество в сравнение с други страни в Европа. Това е успех на България, с който трябва да се гордеем", заяви още Манолова. 

"Когато сме зад справедлива кауза можем да постигнем успехи и на европейска сцена", допълни тя от трибуната.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...