Нинова: НС ще носи отговорност за резултатите - 24novini.bg

Нинова: НС ще носи отговорност за резултатите

14.04.2019 | 22:41
(0 гласа)

След тежкия ден за Корнелия Нинова, в който Националният съвет не се съобрази с предложението й за подреждане на листата за евродепутати, тя заяви, че "оттук нататък отговорността за резултатите е на Националния съвет на БСП". 

 

Опровергахме твърденията, че сме вождистка партия, написа в социалната мрежа Нинова преди минути. 

 

Твърдението за вождистка партия беше направено преди началото на заседанието от лидера на ПЕС Сергей Станишев, чието отсъствие от листата на Нинова доведе и до проблемите на соцлидерката. 

"След девет часа дебати, избрахме своята листа заевропейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение.

Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим.

 

Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам. Оттук нататък- за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата", написа Нинова. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...