Борисов: Има ли избори, етническото напрежение се вдига - 24novini.bg

Борисов: Има ли избори, етническото напрежение се вдига

Премиерът Борисов отдаде напрежението в Габрово на идващите избори Премиерът Борисов отдаде напрежението в Габрово на идващите избори
11.04.2019 | 12:50
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов коментира ситуацията, създадена в Габрово през изминалата нощ, с думите че "стане ли време за избори, се насажда етническо напрежение". Той не отдаде напрежението на това, че в много райони на страната има повишаване на битовата престъпност или на криминогенните фактори в махалите, а на идващите избори.

Премиерът не коментира и твърдението на протестиращите хора - че освобождаването от ареста на насилниците, след първото им задържане, е станало причина за спонтанния протест вчера и за опита да се щурмува Следствения отдел, където са задържаните след повторна акция на МВР.

По думите му, на мястото се намират

вицепремиерът Томислав Дончев, който е предходен кмет на Габрово, както и вътрешният министър Младен Маринов.

Независимо от етническата принадлежност на агресорите, те ще си понесът наказанието, каза още Борисов.

На място са и сили на жаднармерия, за да се запази спокойствито, живота и здравето на жителите на Граброво, каза още премиерът.

Преди него Красимир Каракачанов беше критичен към кмета на ГЕРБ в Габрово: "Проблемът е, че местната власт трябва да е по-наблюдателна и активна в тези процеси. За да не се стига до подобни ситуации, в които се харчи финансов и човешки ресурс, викат се екипи и от съседните градове". Това бяха думите на Красимир Каракачанов днес пред журналисти по повод спешното заседание, което той свика заради ситуацията в Габрово.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...