Радев: Има скрито придобиване на ЧЕЗ, планирам свикване на КСНС - 24novini.bg

Радев: Има скрито придобиване на ЧЕЗ, планирам свикване на КСНС

Румен Радев заяви, че ще свиква КСНС за ЧЕЗ, защото има скрито придобиване на дружеството Румен Радев заяви, че ще свиква КСНС за ЧЕЗ, защото има скрито придобиване на дружеството
03.03.2018 | 20:43
(0 гласа)

ЧЕЗ е част от европейската критична инфраструктура с пряко отношение към националната сигурност. Това обяви президентът Румен Радев по повод сделката за продажбата на активите на чешката компания в България. Днес той има среща с КФН, след вчерашната си с КЕВР и добави, че обмисля свикването на КСНС по повод сделката с ЧЕЗ, след като получи цялата информация за нея.

 

„Оставката на енергийния министър буди още повече въпроси. Всякакъв въпрос, че това е сделка между две търговски дружества е нещо, с което ни заблуждават. Става въпрос за скрито придобиване на дружеството”, коментира Радев.

 

По думите му въпросът е кой и защо крие своите намерения.„Как една фирма без история, без опит, капацитет и ресурси получава огромна банкова гаранция, защото имената на банките, най-прозрачните публични институции, се крият, също така има ли политическа гаранция тази фирма. Правителството държи отговор на всички потребители, които плащат сметки за ток”, обяви още държавният глава.Президентът има среща днес с Комисията за финансов надзор. ДАНС също събират информация за сделката.

Според него държавата се е отказала от контрола, когато се е лишила от квотата си в дружеството.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...