Дончев от ГЕРБ: Цветанов да каже, скандалът не е свършил - 24novini.bg

Дончев от ГЕРБ: Цветанов да каже, скандалът не е свършил

24.03.2019 | 12:01
(1 глас)

Според вицепремиера Томислав Дончев, е редно Цветан Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор - имал ли е отношения с фирма "Артекс", която строи блока, в който е апартаментът му, проверявана ли е тя, защо е проверявана, има ли връзка или липса на връзка между едното и другото.

 "Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той“, каза Дончев пред БНР.

„Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети,

особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс“, каза вицепремиерът. Той смята, че скандалът не се е развил докрай.

"Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано, имам предвид правителството. В този смисъл освен за стабилността на парламентарната подкрепа, трябва преимуществено да се мисли и да се удържа доверието", каза Дончев.

Според него обаче решението ще е такова, че не само да възстанови, но защо не и да повиши доверието.

По думите му решението на Цецка Цачева е лично решение, жест.

"Ако не ставаше дума за дама, щях да кажа, че е мъжка постъпка.

Подобни знаци в политиката липсват, те се случват рядко, а при нас е по-скоро норма“, коментира той.

 „Цветанов има основна водеща роля в организацията на партийния живот. Той има и талант, и информация, и огромен опит, и огромно влияние. До голяма степен той е основният организатор и на партийния живот, и на изборния процес“, каза той.

„И антикорупционният фонд, и „Свободна Европа“ имат ясен източник на финансиране.

Това не би следвало да влияе на функционирането на фонда и на редакционната политика на „Свободна Европа“. Това предполагам, че си е тяхна инициатива. Изкушаващо е да се търсят други връзки, но ми се иска да вярвам, че това е продукт на работата на професионалните интереси на хората, които работят на тези места“, коментира той относно източникът на информацията за апартаментите.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...