Радев: Трябва да се реформира икономиката ни (видео) - 24novini.bg

Радев: Трябва да се реформира икономиката ни (видео)

Президенът Румен Радев призова за преструктуриране на икономиката, икономическият министър призна проблеми с образованието и бизнеса 24novini.bg/ Айтен Кордова
14.03.2019 | 12:30
(0 гласа)

Държавата и бизнесът е крайно време честно и откровено да си поговорят за състоянието на българската икономика, за нейната конкурентоспособност. Икономиката трябва да се преструктурира и е дошло време за стратегически решения. Бизнесът и държавата трябва да обсъдят 3 важни неща - какво е състоянието на икономиката, какви цели гоним, как да постигнем тези цели и какви инвеститори привличаме.

Това заяви президентът Румен Радев при откриването на бизнес форум в хотел "Балкан" в столицата днес.

"Дистанцията между нас и страните от Централна и Източна Европа се увеличава",

каза държавният глава, цитиран от БГНЕС и допълни, че икономиката ни е поставена пред сериозни предизвикателства.

Министърът на икономиката Емил Караниколов призна нафорума за проблеми с инвеститорите, както и за липса на връзка на образованието с нуждите на бизнеса.

"Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната, изпълнителната и съдебната власт не създадат подходящи условия за инвеститорите", добави Радев.

"Само инвестиции в индустрията може да гарантират устойчив темп на развитие на икономиката“, убеден е президентът.

Според него трябва да се говори и за това има ли дисбаланс в съотношението добри икономически показатели, ръст в икономиката и същевременно може да се усети от гражданите като жизнен стандарт, здравеопазване, образование и доходи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...