Цветанов не пуска властта: Няма криза, няма предсрочни избори (видео) - 24novini.bg

Цветанов не пуска властта: Няма криза, няма предсрочни избори (видео)

Цветан Цветанов отрече криза в парламента, но не скри изненадата си, че Воля напусна парламента 24новини.бг/ Мария Йорданова
Мария Йорданова 14.03.2019 | 11:31
(1 глас)

Нява предпоставки за предсрочни избори - имаме над 120 депутата с Обединените патриоти. Не смятам, е има парламентарна криза. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод излизането от парламента на ПГ на "Воля". Той не скри изненадата си от действията на "Воля" с напускането на парламента. "Ще разговарям с Марешки и ще изчакам мотивите за излизането", каза видимо объркна от ситуацията Цветанов.

 

На въпроса как ще събират кворум, като от ГЕРБ и Обединени патриоти имат точно 122 гласа, а някои депутати не могат да присъстват в Народното събрание, Цветанов отговори

"Дисциплина!" и даде пример с Холандия, където с един глас в парламента се държало правителството.

Според него нямало парламентарна криза, въпреки че втора партия излиза от парламента.

Цветанов не очаква и предсрочни парламентарни избори, нито вот "две в едно" - предсрочни парламентарни избори заедно с местните избори през октомври.

"Ние сме планирали два национални избора - за европейски депутати и за местни пердставители във властта", каза той.

"Парламентът работи и без БСП. Това ни дава увереност", заяви Цветанов и каза хората да мислят, като избират БСП, защото от БСП не ходели на работа и само взимали заплати.

Цветанов допълни, че не е имало признаци партията на Марешки да иска да напусне. 

Заместинкът на Борисов тактично избегна въпроса за какво е индикация напускането на втора партия.

Той отново заяви, че чака мотивите на "Воля" и отказа да се прави съпоставка със ситуацията при правителството "Орешарски", когато Атака крепяха със "златния си пръст" кворума.

Най-важното е да се направят добри резултати на Евро изборите и да се подготвим сериозно за местните избори, каза Цветанов.

Припомняме, че Веселин Марешки (Воля) и Валери Симеонов (НФСБ и управлаваща коалиция с ГЕРБ) непрекъснато влизаха в схватки в парламенат и се наичаха "политически проститутки".

Относно депутатските заплати, Цветанов заяви, че в момента се обсъжда предложението за промяна в правилника на Народното събрание и обясни, че БСП сега не получават целия размер на заплатите си.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...