Газовата асоциация: Държавни данъчни складове не е изгодно - 24novini.bg

Газовата асоциация: Държавни данъчни складове не е изгодно

Бизнесът не потвръди анализа на КЗК, че трябва да се построят държавни данъчни складове Бизнесът не потвръди анализа на КЗК, че трябва да се построят държавни данъчни складове Архив
14.03.2019 | 08:50
(0 гласа)

Бизнесът от Петролната и газова асоциация се обяви в ефира на bTV срещу препоръката от анализа на КЗК държавата спешно да изглади държавни данъчни складове.

 

 

"Ако държавата построи складове за горива, няма как да избие инвестицията за десетки милиони",

каза изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев днес.

По думите му цените на пазара горивата не се влияят особено от такъв тип фактори като съхраняването им, а трябва да се изследва пазарът.

"Според нас трябва да се направи това, което вчера препоръча икономическият министър Емил Караниколов – да се изследва пазара, защото има далеч по-ефективни мерки от това да се създават държавни такива складове", каза Делчев.

По думите на Делчев действително заради новите изисквания за информацията в касовите бележки какви са съставните фактори в цената на горивото

някои бензиностанции или трябва да затворят от 1 април, или да не спазват закона.

Самите пък бензиностанции преди дни казаха, че инвестиция от по 4-5 хил. лв. за нов касов апарат, според новите изисквания, те не могат да понесат и ще трябва да затварят. Преди дни търговците на горива алармираха, че предстои затваряне на около 800 малки бензиностанции.

Делчев обясни днес, че проблем щял да бъде компонентът „изкупна цена”, защото в един и същи момент в един резервоар на бензиностанция можело да има различни партиди, които са на различна цена.

"Разликата между покупната и продажната цена все още не е печалбата на търговеца и това ще създаде твърде тежки заблуди у потребителите", заяви още Андрей Делчев.

Припомняме, че на 6 март и търговците на горива казаха, че новите изисквания на НАП водят до разходи за десетки нови касови апарати и техни колеги са силно затруднени, заради което поискаха среща с премиера.

Вчера министър-председателят Борисов обяви 7 % скок на приходите от горива,

като обясни, че мерките за 24-часово наблюдение на движението на горивата в специализираната система вече давали резултати.

Според секторния анализ на КЗК обаче, от преди два дни,

държавата следвало спешно да построи държавни данъчни складове, за да били всички търговци при равни условия.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...