Експерт: Цветанов лъже за Мюфтийството, ДПС и ГЕРБ са в сговор - 24novini.bg

Експерт: Цветанов лъже за Мюфтийството, ДПС и ГЕРБ са в сговор

Цветан Цветанов и министрите прикриват истината за Мюфтийството - законът на ГЕРБ бе направен само за тях и ДПС Цветан Цветанов и министрите прикриват истината за Мюфтийството - законът на ГЕРБ бе направен само за тях и ДПС
11.03.2019 | 08:20
(1 глас)

ДПС е взело на концесия мюфтийството, това е политически сговор между ГЕРБ и ДПС и облагодетелства само една институция. Имоти на мюфтийството се използват основно от ДПС, а държавата бездейства. Това каза в bTV експертът Николай Панков, началник на кабинета на Недим Генджев, шеф на Висшия мюсюлмански съвет. На сградата на мюфтийството има табела на ДПС, това показва сговора между ГЕРБ и ДПС, възмути се Панков.

 

Защо Владислав Горанов не изпрати агенти под прикритие в Мюфтийството, за да види какво се прави там.

Парите се взимат на ръка, това е престъпление. Чисто съглашателство има между ГЕРБ и ДПС, каза Панков.

Мюфтийството ви каза в ефир, че от Дианета в Турция ще продъжа да плаща по 2 млн. всяка година, въпреки новия им закон на ГЕРБ, който уж забранявал потока от пари от други държави. Те се подиграват с държавата, каза Панков.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи е бил агент на ДС - агент Андрей, каза Панков и показа официална справка от Комисията по досиетата.

Той е заявявал в годините, че за тях и мюфтийството законът не важи, а сега нашите политици от ГЕРБ пишат законите за него, каза Панков за Мустафа Хаджи, който води съдебни битки с Генджев, който пък тогава беше главен мюфтия.

Панков показа документ за 8,279 млн. лв. задължения на мюфтийството към 15 ануари 2019 г. Хаджи е бил глобен за отказ да съдейства на службите, които са му правили ревизия,

заяви още Панков. Защо се казва, че тази справка е корпоративна тайна - коя е корпорацията - ГЕРБ, ДПС илии Мюфтийството, възмути се Панков и каза, че се прикрива истината.

Той заяви, че заместник-министрите на правосъдието и финансите,

министрите на финансите и правосъдието и Цветан Цветанов прикриват истината пред хората за схемите в Мюфтийството.

Става дума за едно задължение - на едно вероизповедание - Мюфтийството, от над 8 млн. лв. Другите вероизповедания нямат никакви задължения, а този закон е направен от ГЕРБ за ДПС, каза Панков.

Над 30 млн.лв. годишно са приходите на Мюфтийството, показа той документи и подчерта, че тези пари не отиват по сметки, а на ръка, което е нарушение на закона. Министерството на финансите обаче мълчи, каза експертът,

и Горанов изпраща агенти под прикритие на нудистки кораби и по читалища, но не и в мюфтийството.

В сграда на Мюфтийството се помещава Кукленият театър в Сливен, който е в окаяно състояние, поради това, че Мюфтийството не поддържа сградата. Не позволява и ремонти, а получава приходи от Министерството на културата, които им плащат наем за това окаяно състояние на театъра, каза Панков. Родители на деца от театъра казаха в репортажа, че сградата е опасна и ще падне всеки момент, защото не се поддържа.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...