Дори и сам, протестиращ призова за референдуми (видео) - 24novini.bg

Дори и сам, протестиращ призова за референдуми (видео)

Росен Миленов и сам не се страхува да иска референдуми с протест пред парламента 24новини.бг/ Севда Йорданова
10.03.2019 | 16:30
(1 глас)

"Искаме справедливост и участие на хората в управлението на страната и ефективна правна система, която да вкара виновните от прехода в затвора. Свободни сме да изразяваме позиции, това ни е конституционно право", това каза Росен Миленов, самотен протестиращ, пред Народното събрние днес. Той обяви, че ще протестира всеки петък и неделя пред НС с конкретни искания за смяната на системата.

 

"Искаме оставка на правителството, а Народното събрание да продължи да работи и да приеме нашите искания", обясни той исканията си.

"Ние ще призовем да се свика реферндум юни месец, вече събираме подписи", каза Миленов също.

"Нека политиците не са просто политически пионки, а да приемат нашите искания. Така ще докажат, че са истински общественици", аргументира се Росен Миленов пред репортер на 24новини.бг.

Протестиращите в петък, на 8 март, заедно с него, бяха неколцина души и настояваха за пряко участие на гражданите в управлението.

Те представиха манифеста, който е публикуван и в социалните мрежи и обявиха, че очакват от хората да предлагат редакции и добавки, за да се получи документ с исканията на протестиращите. 

"Да спрем да търсим спасителя, а ние сами да си помогнем", призоваха протестиращите от петъчния протест.

 

Те настояват да има общи събрания на населението, да се провеждат повече референдуми, да има пряко отзоваване на прокурори и съдии, пряко сезиране на Конституционния съд от гражданите. Хората настояват за прозрачност в работата на медиите. 

Протестиращите на 22 февруари също настояваха за масово гражданско движение за смяна на системата към пряка демокрация и социална справедливост.

Те поискаха и по-високи доходи и достоен живот.

Протестиращите си обменят контакти, за да имат комуникация, да обсъждат манифеста и бъдещите си действия и протести. 

На протеста днес имаше още четирима души със знамена.

Миленов е един от организаторите на протеста на 16 септември пред НС, който събра стотици хора

и поиска оставка на правителството и обявяване на извънредно положение заради ниските доходи, корупцията и престъпността.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...