Борисов: Тези, създали Възродителния процес, ни обвиняват в договорка с ДПС - 24novini.bg

Борисов: Тези, създали Възродителния процес, ни обвиняват в договорка с ДПС

Бойко Борисов пред ГЕРБ - жени: "БКП, тоест БСП, които създадоха Възродителния процес, ще говорят за ДПС", гневен беше премиерът Бойко Борисов пред ГЕРБ - жени: "БКП, тоест БСП, които създадоха Възродителния процес, ще говорят за ДПС", гневен беше премиерът
09.03.2019 | 13:31
(0 гласа)

БКП, т.е БСП, създадоха онова ужасно време на Възродителния процес. Бях там видях колко ужас има, как българи бяха готови да убиват българи, а днес тези нещастници ни обвиняват в договорка с ДПС. 

Това коментира на форума на жените в ГЕРБ премиерът Бойко Борисов по повод приетите промени в Закона за вероизповеданията, чрез които се опрощават милиони левове данъци на Главното мюфтийство.

Той се впусна в разказ как е тръгвал с автомата по време на Възродителния процес, а майка му го е изпращала и колко тъжна е била гледката на хилядите кервани.

Докато от мен зависи нещо, няма да допусна пак такъв ужас, категоричен бе Борисов и добави, че настоява да се пази етническия мир в страната. 

Искаме да тръгнем начисто и от тук нататък всеки да си оправя финансите. В случая съвпадна мисленето на две системни партии, а такива гадни атаки слушам два дена. За много теми си замълчах, понесохме си негативите, но има теми, по които не мога да мълча. Все пак и ние искаме да се представим добре на изборите, заяви Борисов.

С ДПС имаме разбиране и съм търсил такова по една тема – натовската и превъоръжаването на армията, категоричен бе Борисов.

Взехме решение да плащаме и на поповете, и на мюфтиите, ако не им даваме ние, ще им дава друг, по-добре ли е на Турция да викат шефе. От думите му стана ясно, че има и държави, които искали да финансират хрстиянското и останалите вероизповедания у нас. „Ние може да се прегръщаме и целуваме с премиерите, ама разузнавателните централи не се спират и нашето контраразузнаване също“, заяви Борисов.

 

И да дърпаш бабички по границата не е голямо геройство. Има здрави мюсюлмани, дърпай тях. На жълтите павета е лесно, коментира Борисов вероятно по повод обвиненията от коалиционните му партньори от Обединени патриоти, които не са съгласни с приемането на поправките в Закона за вероизповеданията.

ГЕРБ има стотици мюсюлмани, ние мисли и за тях, добави премиерът. Но никой не може да ни обвини, че не сме християни, каза още той и допълни, че „в историята ще видят колко манастири и църкви са направени по наето време“.

Имахме среща със Синода преди да внесем закона и там обяснихме всичко. Идват избори, но нека има малко мярка, каза още премиерът.

Борисов отдели много време да обяснява, че ГЕРБ и ДПС не са в коалиция, но таква имало преди между ГЕРБ и ДПС. Той се похвали, че в типично мюсюлмански райони в страната има негови плакати, а ГЕРБ дали пари за водопровод и канализация. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...