Младеж продава бъбрека си, за да върне кредит? - 24novini.bg

Младеж продава бъбрека си, за да върне кредит?

За Теодор от Нови пазар писаха няколко медии - продава бърека си за 30 хил. лв. За Теодор от Нови пазар писаха няколко медии - продава бърека си за 30 хил. лв. Facebook
04.03.2019 | 19:52
(0 гласа)

Теодор иска 30 000 лева за бъбрека си и е категоричен в решението си. Това е история от България и се случва в Шуменския град Нови пазар. Теодор публикува обявата за бъбрека си в онлайн магазин за човешки органи. Разбира се, това е отвъд закона, но момчето е отчаяно. Съдържанието на обявата звучи така:

„Продавам бъбрек а си А+ кръвна група. Пуша малко, пия рядко, не употребявам наркотици.“

Теодор вече е получил първата си оферта. В телефонно обаждане му предлагат 20 хил. лв. Сума, която е крайно недостатъчна, за да изплати задължението си.

Той е безработен. В Нови пазар 12-часовите смени носят заплата по 500-600 лв. на месец. Заплата, която не може да покрие сметките и разходите, камо ли кредит за банката.

„Исках да помогна на приятелката си, но се забатачих и аз.

Разделихме се, тя изчезна. Нито имам връзка с нея, нито нищо. Сега всичко остана на мен“, споделя с отчаяние младежът, теглил кредит за приятелката си.

„Страх ме е, но нямам друг избор. Решението не е лесно“ , откровен е пред няколко медии Теодор, които са го намерили след разпространението на историята му във фейсбук.

Въпреки усилията да си намери добра работа, 24-годишното момче сега не може да връща кредита и продава бъбрека си за тази сума.

***

Дали тази история е истинска, само отчасти истинска или е безвкусна шега, на този етап няма как да се знае.

На профила във Фейсбук на мъж на име Теодор Илчев, наричан Трюфела, от Нови пазар, пост за продажбата на бъбрека му няма, има няколко поста с недостъпно съдържание. На снимките на стената той е с Рали Вичкова, с която пише, че е обвързан. Снимките са с малко дете, както и с негови приятели от Нови пазар и Шумен. В информацията, цитирана от други медии, се казва, че той вече не е обвързан с приятелката си. Те публикуват и банкова сметка.

Ние няма да публикуваме банковата сметка, която е обявена за помощ на Теодор, преди да се уверим, че това е истинският човек с истинската му история. Търговията с органи в България е престъпление по Наказателния кодекс.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...