ДБГ: ГЕРБ да преживее катарзиса като подкрепи ветото - 24novini.bg

ДБГ: ГЕРБ да преживее катарзиса като подкрепи ветото

25.02.2019 | 19:59
(0 гласа)

Всички аргументи, които изложихме в искането си до президента за вето, са възприети - убийството на преференциалния вот, отлагането на електронното гласуване и окастрянето на машинното, отказът да се махнат от списъците "мъртвите души", написа във фейсбук лидерът на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев по повод обявеното от президента Румен Радев вето на промените в Изборния кодекс.

 

Според него ГЕРБ трябва да подкрепят ветото, както направиха със Закона за приватизацията, който щеше да подари на Домусчиев 60 млн. лв.

 

Ако не подкрепят ветото, ще докажат, че никакъв катарзис не са преживели и

приказките на Борисов за демократичност са били "за лека нощ".

Според Делчев отказът на ГЕРБ да приеме ветото, въпреки всички предупреждения, че действията им са в ущърб на демокрацията и протестите срещупромените, ще покаже, че има неотложна нужда от Консултативен съвет за национална сигурност относно фалшифицирането на изборите.

 

До този момент реакция от други десни, които протестираха срещу решениято на властта за промените в Изборния кодекс, няма. 

ГЕРБ обявиха, че няма да подкрепят, докато "Атака" и ВМРО обаявиха подкрепа, каквато изказах и от БСП. ДПС и НФСБ също малчат.  

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...