Фандъкова мълчи за претоварването на шофьорите в ЦГМ - 24novini.bg

Фандъкова мълчи за претоварването на шофьорите в ЦГМ

11.02.2019 | 20:15
(0 гласа)

Шефът на столичния Метрополитен инж. Стоян Братоев се похвали, че в депото в „Красна поляна“ вече има 14 нови мотриси за третия лъч на метрото. Те са автоматични и нямат нужда от машинист, но все пак поне в началото за тях ще са нужни машинисти, става ясно от изказване на Братоев.

 

Общо 30 влака ще бъдат необходими на новата линия на метрото, което означава поне 60 машинисти. Такива, обаче, трудно се намират.

 

Огромен недостиг на машинисти има и в БДЖ, които се оплакват, че част от работниците им са избягали именно към Метрополитен заради по-добрите заплати. А това налага претоварване на хората и на едното, и на другото място.

Този пример е показателен, че проблемът с шофьорите в градския транспорт продължава да се засилва, но сякаш за властта не съществува. 

В този контекст днес от организацията „Спаси София“ изпратиха сигнал до омбудсмана Мая Манолова за нечовешкото натоварване на шофьорите и ватманите в градския транспорт в столицата заради множество часове извънреден труд.

 

Въпреки че проблемът далеч не е от скоро и всички знаят за него, вчера от БСП повдигнаха темата за извънредни труд в градския транспорт, а днес вече са сигнализирани и омбудсмана, и Главната инспекция по труда, но

нито кметът на София Йорданка Фандъкова, нито ресорният заместник-кмет Дончо Барбалов са коментирали темата.

Миналата година писахме, че от ЦГМ наемат и хора с ТЕЛК да шофират автобусите заради липсата на персонал. Още тогава нашият читател, който е бивш шофьор в ЦГМ, ни сигнализира за претоварването на наличния персонал и че самият той е подавал множество сигнали към съответните институции, но няма отговор, нито предприети мерки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...