Цветан Цветанов: Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите ни - 24novini.bg

Цветан Цветанов: Убеден съм, че Русия ще се намеси в изборите ни

10.02.2019 | 09:48
(0 гласа)

Убеден съм, че Русия ще се намеси в предстоящите избори за Европарламент. Това заяви зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния неделен блок на БТВ.

 

По думите му останалите страни в ЕС се готвят за такава атака и формират екипи за противодействие на руските действия. 

 

Хибридните атаки са факт от 2015 и 2016г и когато един добре запознат човек се запознае с наратива им, вижда антиполитиките, които искат да се реализират на територията на ЕС и НАТО. Наративър е антиевропейски, антинатовски и антигражданско общество и този наратив има определен интензитет, който съвпада с предизборните периоди, обясни Цветанов. 

Убеден съм, че в предстощяите евроизбори наративът срещу гражданското общество и ЕС ще бъде особено засилен, за да може национал-популистите да намерят своето място в ЕС, заяви Цветанов.

Той обясни, че в момента с отравянето на оръжейния търговец Емилиян Гебрев, се занимават службите на най-високо ниво. 

В петък се появи информация в британски разследващи медии, че Гебрев е станал жертва с отравянето с "Новичок" покрай казуса Скрипал. 

Трябва да разберем дали има съвпадение на датите, в които този човей (отровителят - бел. ред) е посещавал Великобритания и България. Ако това се потвърди, има много интересни въпроси, на които ще трябва да се отговори в комисията по вътрепен ред другия четвъртък, обясни Цветанов. На нея ще присъства вътрешния министър, главния прокурор, председателя на ДАНС и на разузнаването.

Цветанов даде да се разбере, че мнението му към това доколко твърдо България трябва да действа срещу Русия се разминават с позицията на Бойко Борисов. 

Заместникът на премиера в партията беше на посещение в САЩ миналата седмица, където се срещна с държавния секретар Майк Помпео и устойчиво се позиционира като "американската връзка". 

 

 

Цветанов коментира още, че разкритията на БСП по казуса "Ало, Банов" е "кампания за дестабилизация на държавата" и обвини президебнта Румен Радев в прокарването на руски влияние. 

 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...