Гечев: ГЕРБ искат да продължат „шменти капелите“ в изборите - 24novini.bg

Гечев: ГЕРБ искат да продължат „шменти капелите“ в изборите

07.02.2019 | 18:02
(1 глас)

Управляващите мачкат законите, не ги спазват, сменят ги със задна дата и сега искат да кажат оставете ни да продължим с тия „шменти капели“ в изборите, коментира пред бТВ депутатът от БСП Румен Гечев. 

 

Поводът за коментара му е искането на БСП за промяна на състава на Централната избирателна комисия преди провеждането на изборите за Европейски парламент, срещу което ГЕРБ се противопоставиха.

 

Мандатът на настоящите членове на ЦИК изтича на 21 март, най-късно 1 месец преди изтичането трябва да бъде сменен съставът, поясни Гечев. Ние искаме да се спази закона, а не да се прилагат трикове и комбинации, за да се избегне това, коментира още той.

Като твърдят, че хората им в ЦИК са много подготвени и други няма да се справят, да ги предложат пак, добави депутатът от БСП.

Той каза още, че БСП ще продължат да настояват да има промяна в Изборния кодекс и да има само един официален протокол, който да показва изборните резултати от секцията, тъй като според тях наличието на „два оригинала“ в момента дава предпоставка за манипулация на изборите.

 

Като друг пример за неспазването на законите Гечев посочи липсата на уреди за измерване на количеството горива, идващи с кораби на пристанищата. Тов атрябваше да се случи от 2017 година, но Горанов го отложи с наредба, после депутатите приеха закон със задна дата, припомни той. 

Според Гечев в момента в бранша с горивата се води битка между два бизнес-клана – на КРИб и на Газовата асоциация, а потърпевши са малките търговци.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...