Бат Сали зове ромите на мирен протест утре - 24novini.bg

Бат Сали зове ромите на мирен протест утре

Бат Сали зове ромите на мирен протест утре снимка: Архив
02.02.2019 | 15:27
(1 глас)

Утре в София ще се проведе мирен митинг-протест на роми. Митингът ще започне започне в 14:00 часа пред Министерски съвет, научи 24новини.бг.

 

Александър Методиев-Бат Сали, бивш депутат от ДПС, коментира, че се надява протестът да бъде мирен и да няма провокации спрямо ромите. 

 

Днес във фейсбук страницата си той призова ромите от цялата страна да дойдат в София, за да покажат несъгласието си с незаконното събаряне на постройки и изказването на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов -

"всички цигани станаха нагли". 

"Уважаеми,братя и сестри, аз Бат Сали имам удоволствието да ви поканя на 03.02.2019 (неделя) от 14:00ч на протестен митинг пред сградата на Министерски съвет в град София. Отправям апел към всички роми от цялата страна да присъстват на митинга, за да изразим с присъствието си несъгласието си за незаконното премахване на жилищните сгради в ромските квартали и несъгласието си с негативното изказване за г-н Каракачанов относно нашия ромски етнос и същевременно да поискаме оставката му като Вицепремиер на Република България.

Нека бъдем на 03.02.2019 от 14:00ч в (неделя) на митинга в гр. София и да покажем ,че ние ромите не сме хора втора ръка. Отправям апел също към неформалните ромски лидери да се обединим в един разумен и сплотен ромски етнос. Да спрем разделението и да постигнем обединението на ромската общност. Нека бъдем толерантни един към друг и спрем с обидните квалификации между нас самите роми. Трябва ни обединение, за да може да съдействаме за развитието на нашата Родина България с помощта на квалифицираните специалисти от нашия ромски етнос", пише Бат Сали. 

 

В интервю за 24новини Алексанъдр Методиев сподели, че семейството е най-ценното за ромите, а чрез събарянето на постройките без предупреждение и без да е преминато през законовата процедура, властта показва, че може по всяко време да посегне именно на семействата. 

Той сподели, че очаква на протеста да има не малък брой роми, защото хората по страната се страхуват за семействата си и са готови да ги защитят. Методиев иска обществото да разбере, че ромите не са втора категорич хора и имат равни права. Според него има много начини да се реши казусът с незаконните постройки, но сред тях не е политическата употреба на проблема. 

На 14 януари се проведе протест на роми, които поискаха оставката на Красимир Каракачанов. Очакванията са утре в София да се съберат повече хора. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...