"Галъп": За българите Йончева е жертва и ѝ съчувстват - 24novini.bg

"Галъп": За българите Йончева е жертва и ѝ съчувстват

01.02.2019 | 15:30
(0 гласа)

Българското обществото по-скоро съчувства на Елена Йончева заради обвиненията на прокуратурата за пране на пари от КТБ. Това сочи експресно проучване на "Галъп", което обаче е започнало преди тя да опубличи записите с министъра на културата Боил Банов

 

Два пъти повече хора смятат, че случващото с нея изглежда като репресия. 38% виждат репресия, 22%  - не, а почти толкова - 18%- че не се интересуват.

 

На въпрос ГЕРБ или БСП губят от ситуацията, повече от половината българи смятат, че и двете партии са губещи. 22 на сто смятат, че губи ГЕРБ, а 19% - Йончева и БСП.

Съчувствието на българите обаче не се превръща в електорална подкрепа. 41% смятат, че ако Йончева оглави листа на БСП за евроизборите, това ще увеличи шансовете на червените, но 46% не мислят така.

От "Галъп" посочват, че самата Йончева има високо обществено доверие - 34%, защото не е припознавана като част от политическата класа. 

 

Изледването е проверило също така как хората оценяват речта на президента Румен Радев. Две трети от запитаните са съгласни с острите критики, а само една четвърт не са. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...