Сидеров: Цветанов е титан като Де Гол, коалицията е безсмислена - 24novini.bg

Сидеров: Цветанов е титан като Де Гол, коалицията е безсмислена

22.01.2019 | 22:10
(1 глас)

Цветан Цветанов е опитен парламентарен играч, голям политик, сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история. Това обяви лидерът на Атака Волен Сидеров в интервю за БНР и обяви, че Цветанов отдавна оформя кворума в парламента без патриотите, а с Воля и ДПС. 

Точно това ви казвам, че ние като парламентрана група нямаме смисъл, заключи той за патриотите. 

Сидеров обяви също, че България е министерска република и всичките решения, които се взимат, са решения на ГЕРБ. "Самият парламент прилича на Капъла чарши - вътре не можеш да се разминеш от хора, а в Министерски съвет не можеш да влезеш", аргументира се той. 

Лидерът на Атака също така последва политическия прецедент от предишния парламент за опозиция в управлението и обяви, че не е част от управлението.  

"Седейки в парламента, не мога да бъда част от управлението. Нещата, които съм предлагал, не са минавали.Малката коалиция влезе в управляващата коалиция с намерението да направи неща, касаещи доходи, пенсии и т.н. Вместо това ни се предлага да похарчим 2 млрд. лв. за най-луксозната военна стока Ф-16, които по никакъв начин не ни повишават защитата, а хората ще ме питат – какво стана с пенсиите", отбеляза Сидеров.

Той поиска също така бъдещите евродепутати да взимат българска заплата на депутат, а остатъкът до 12 хил. евро да го даряват на деца в нужда. 

 

В интервю за "24 часа" Сидеров поиска прагът за вкарване на депутат да падне от 5.88% на 5%, като посочи, че очкава подкрепа от Воял и Глас народен за това предложение. 

Днес целият ден мина в разпри между патриотите. 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...