Кмет се обиди на „смешник“, иска 5 хил. лв. от гражданин - 24novini.bg

Кмет се обиди на „смешник“, иска 5 хил. лв. от гражданин

18.01.2019 | 11:00
(0 гласа)

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров се обидил на коментар на гражданин в социалната мрежа. Определението към градоначалника „смешник“, което е едно от най-леките използвани от гражданите по адрес на управляващите, е променило психическия и физическия статус на Тодоров и затова кметът съди... избирателя си.

 

Кметът бил „обсебен от анализ на верността на написаното вместо към позитивното решаване на проблемите на Стара Загора“, стана ясно по време на делото, което се проведе вчера. 

 

Коментарът в социалната мрежа е на гражданина Иван Киров, който е едва на 26 години, но

ще трябва да плати 5 000 лева на кмета, ако бъде признат за виновен в обвинението за обида и клевета.

Четиримата свидетели, потвърджаващи влошеното емоционално състояние на кмета заради коментара, се разминаха в обясненията си колко дълго е бил под "емоционален стрес“. Според един от тях е месец, за друг 2-3 месеца, а за трети все още продължава.

От жалбата на кмета до съда става ясно, че

„смешник“ е леснозапомнящо се

и затова не може да я пренебрегне. За него изисквало дълго време да възстанови усещането си за накърнени чест и себедостойнство.
А вторият коментар бил клеветнически, защото му приписвало обвинение в кражба.

Съдията по делото насрочи

следващо заседание на 4 април, като призова дотогава да се направи опит за извънсъдебно споразумение.

Кметът бил готов на такова, но адвокатът на младежа подчерта, че думата „смешник“ не е обидна и няма какво да се договарят.

 

На 4 април съдът ще прецени дали е нужна

психологическа експертиза на кмета, за да се провери доколко е „пострадал“ психически от коментара.

Ето и думите, които са разстроили състоянието на старозагорския кмет:

„Щото тоя смешник дори не е в града...“ и „Крадоха, копаха, ср.ха и си тръгнаха... после пак го изберете“.

Коментарът е от фейсбук групата „Група за истината за Стара Загора“, а администраторът й е единственият, който не се е явил вчера в съда, но ще бъде повикан отново на 4 април.

Добре, че не всички политици имат подобно емоционално положение, иначе съдилищата щяха да са затрупани, коментираха потребители в социалните мрежи.

В старозагорския съд има 7 дела от кмета Живко Тодоров и всички те са за коментари в социалната мрежа, уточняват в групата. 

Зоркото следене на Фейсбук явно е част от затрупания с отговорности работен ден на кмета. За всеки случай да съдиш избирателите се за мнението им, макар и да не одобряват управлението ти, е специфично решение и със сигурност ще повлияе на доверието на обществеността в кмета на Стара Загора.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...