ДПС: Говорим за национална сигурност, не за купуване на самолети - 24novini.bg

ДПС: Говорим за национална сигурност, не за купуване на самолети

24novini.bg 16.01.2019 | 10:20
(1 глас)

Ние говорим за национална сигурност, не просто за купуване на самолети, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна при обсъждането на предложението на Министерския съвет за купуване на изтребители.

По думите му ДПС ще подкрепи предложението

да бъдат водени преговори от правителството за купуване от САЩ на самолети Ф-16.

ДПС и в 1990 и в 1999 и в 2019 г.постапва по един и същи начин - от 30 години неизменно поддържаме евроатлантическата позиция на страната. Когато става дума за национална сигурност, няма място за популизъм, каза лидерът на партията.

Отклоняването от параметрите е отклоняване от интересите и възможностите на България,

каза Кристиян Вигенин от БСП. Финансовата страна е много важна и ценим всеки лев на данъкоплатеца - дали сме съгласие за таван от 1.8 млрд. лв. и няма да отстъпим от него, каза Вигенин. Той се обърна към партньорите: държим на стратегическите отношения със САЩ и, но Бсъщо е разглеждана като партньор.

Не сме питали хората дали искат да харчим тия пари за изтребители или за здравеопазване и образование, каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки. Нека не се превръщаме на врачки - нека оставим да видим как се развиват нещата с НАТО, призова той.

Казусът със закупуването на самолети и споровете се водят още преди създаването на кабинета Борисов 3 като най-голямият напредък е днес. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...