Караянчева призова за спортсменско състезание сред партиите - 24novini.bg

Караянчева призова за спортсменско състезание сред партиите

Караянчева призова за спортсменско състезание сред партиите снимка: Пресцентър НС
11.01.2019 | 12:55
(0 гласа)

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова за спортменско състезание на партиите по време на изборите за европейски парламент и местна власт. 

 

Изборите предполагат политическо говорене и партийно противопоставяне. От народните представители зависи да превърнат вота не в повод за очерняне на опонента и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание, при което се изправят един срещу друг достойни кандидати с ясни и силни политически послания, заяви Караянчева в първото политическо обръщение от парламентарната трибуна за 2019 година.

Тя подчерта, че работата на депутатите трябва да бъде усилие за просперитет на страната и гражданите.
Караянчева припомни и думите на Петко Каравелов: „Взаимните обвинения си нямат място тук... Това е работа на историята: прави ли са били партиите, или не в своето управление...“.

 

Председателят на парламента припомни, че в тази парламентарна сесия, т.е до април, ще бъдат отбелязани 140-ата годишнина от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.

 

Когато си припомняме делото на бащите учредители и на всички наши предшественици, имаме ясни критерии за оценка, а именно – каква България искаха да съградят и доколко успяха да бъдат полезни за нея и за народа си. Това са критериите, по които хората ще оценяват и нашата работа като народни представители, завърши Караянчева.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...