Жената на Дончев след тоягата за циганите: "Интеграцията невъзможна" - 24novini.bg

Жената на Дончев след тоягата за циганите: "Интеграцията невъзможна"

Светлата и Томислав Дончеви Светлата и Томислав Дончеви
10.01.2019 | 19:28
(0 гласа)

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев – Светлана коментира ситуацията в село Войводиново, където след като беше пребит командос, се стигна до протести срещу ромите, а от вчера тече събаряне на къщи в ромската махала. 

 

Пореден епизод от сериала "Интеграцията невъзможна". На тези хора все някой им е виновен - българите, държавата, политиците. Те винаги са невинни, жертви на обстоятелствата. "Твърда ръка" за всеки, без значение циганин или българин, който бие, убива, краде, не се грижи адекватно за децата си, превръща ги в просяци, прави деца на други деца. Твърди, смели и категорични мерки, иначе съвсем скоро ще се превърнем в циганска държава. И стига сме се страхували от псевдолибералните грантаджии, които започват да пищят всеки път, когато някой се опита да назове нещата с истинските им имена. Лицемерието и овчедушието ни докараха до там престъпника да има повече права от жертвата.

 

Написа съпругата на вицепремиера в личния си профил във фейсбук.

Дончева има право в едно – правилата трябва да важат за всички. Но съпругът на Светлана е в управлението вече почти 10 години, в които ситуацията, която описва самата тя се влошава, а не подобрява. Мъжът й е работил и за Отворено общество, институт, известен с ромската си програма.

 

Това не е първото изявление на Светлана Дончева, която през юни заяви, че „морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата“.

Коментарът й стана повод от БХК да поискат от вицепремиера да се разграничи от думите си, а в опит да я защити Дончев обеща да работи по-усилено по темата. Шест месеца след това промяна няма, нито стратегия за това как да се случи.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...