Валери Симеонов за F-16: Партньори, партньори, ама сиренето е с пари - 24novini.bg

Валери Симеонов за F-16: Партньори, партньори, ама сиренето е с пари

09.01.2019 | 20:30
(0 гласа)

Въпросът е принципен и България не бива да се влияе от желанието си за стратегическо партньорство със САЩ. Партньори, партньори, но сиренето е с пари. Така бившият вицепремиер Валери Симеонов даде заявка в интервю за ТВ Европа, че партията му може да се окаже препъни-камък за гласуването на мандат на правителството за преговори за американските изтребители. 

 

Той обяви също, че според него е добре да се обяви нов конкурс. "България все пак трябва да има достойнство и след като е обявила едни конкурсни условия, трябва да изисква спазването им от всички участници", обясни той. 

 

Симеонов уточни, че това е негово лично мнение и че партията му НФСБ още не я е обсъждала, както и не каза категорично дали е възможно партията му да гласува против. 

Пред БТВ зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е уверен, че ще се събере парламентарна подкрепа за мандат на кабинета, но с изявлението на Симеонов това става по-малко вероятно. 

За американските изтребители твърдо е само едният от патриотите в коалцията - военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. 

 

Волен Сидеров не е обявил как ще гласува Атака, но предвид русофилските му позиции, може да се смята, че и той ще бъде проблемен. 

Лидерът на традиционната патерица на кабинета "Воля" Веселин Марешки твърди, че страната не се нуждае от "военни играчки", а БСП се обявиха против.

 

Така в крайна сметка може да се окаже, че ГЕРБ ще зависят изцяло от ДПС, които пък не пропускат да отбележат евроатлантическата си ориентация. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...