Борисов: На европейските избори ще видим кой колко струва - 24novini.bg

Борисов: На европейските избори ще видим кой колко струва

14.12.2018 | 21:48
(0 гласа)

50 млн. струват едни избори, по-добре да ги похарчим за нещо друго. По-добре да ги дадем за Великденски бонуси за пенсионерите, досега сме дали 1 млрд.

 

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали са възможно предсрочни избори през 2019 година на водещия на „Панорама“ Бойко Василев.

 

Пък и през май има избори за Европейски парламент. Ще видим кой колко струва на европейските изброи, коментира премиерът.

Не виждам алтернативата. БСП много говорят, но ако им се постави въпроса, с кой ще управлявате. Покажете си едно правителство в сянка да видим кои ще се ви министрите. Ще ни улеснят много в решението, а и избирателите, добави Борисов.

Когато се говори за излишъци и пари във фискалния много им се иска да управляват, но видяхте по времето на Орешарски, само за две години го стопяват излишъка, каза още министър-председателят.

По отношение на проестите в страната Борисов коментира, че такива има в цяла Европа и по света. Това е демократична форма на несъгласие, но виждате при протестите на полицаите, на надзирателите, на майките на деца с увреждани, на БАН, на Университета направихме каквото искат. Това е начин като нещо не ни е приоритет хората да ни кажат, че трябва да стане. 

Борисов заяви, че финансирането на газовия хъб „Балкан“ е тема, по която трябва да бъде постигнат политически консенсус. Готов съм да чуя всяко мнение и предложение, добави той.

Работихме много по темата, Юнкер дойде и показа картата на хъба и заяви, че Европа го одобрява. Но там трябва да се случва продажба, не само да е транзит на газ, поясни премиера.

Около 3 млрд. лева струва построяването на новата тръба, която да води до Сърбия – ниетрябва да предвидим бюджет. И Гърция я искаха, но ние имаме ясно изказано и от Русия, и от Турция, че ще продължи през България, имаме подкрепа от Сърбия, Унгария, Австрия, но трябва да намерим начин за финансиране.

Първият вариант е със собствени средства, ако обаче утре санкциите срещу Русия станат такива, че не идва газ и се озовем с нови 3 млрд. под земята. Вторият е да вземем партньори, но кои, обясни той.
Не искам никакви рискове да има в това отношение, затова ще говоря с всеки, заяви Бойко Борисов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...