Към Русия трябва с уважение и въоръжение - Украйна няма и двете - 24novini.bg

Към Русия трябва с уважение и въоръжение - Украйна няма и двете

Соломон Паси Соломон Паси
02.12.2018 | 12:00
(0 гласа)

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия, специално към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение - Украйна нямат и двете. Това каза пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

 

 

"Искам да споделя едно наблюдение - какъв е календарът на териториалните агресии на Русия? 2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред,

до 2-3 години може да има следваща такава агресия,

но тук става дума само за териториалната агресия. Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", каза Паси.

Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и турция взети заедно, посочи той.

Това, според него, е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит това е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...