Нинова: Борисов да каже той ли е назначил Горанов или някой друг - 24novini.bg

Нинова: Борисов да каже той ли е назначил Горанов или някой друг

01.12.2018 | 16:09
(0 гласа)

Борисов да излезе и да каже ясно: Горанов е министър на ГЕРБ и аз нося отговорност за това. Или: Горанов ми е назначен от друг и ми е трудно да понеса отговорност за това. Говоря за задкулисието. Това заяви лидерът на БСП по време на конференция на софийската организация на партията. 

 

Коментарът ѝ е по повод започналата проверка за апартамента на Горанов.

 

Борисов смята, че ще се отърве от този ангажимент, като каза, че той е голям човек и да излезе да отговаря. Не, това не ти е Валери Симеонов, с когото да се оправдаеш, като с коалиционен партньор. Това е твой министър или може би не е? На кого е? Кой е назначил Горанов? Кой ще носи отговорност за това?, заяви Нинова пред съпартийците си.

По думите ѝ когато институциите не работят и са нарушени принципите на правовата държава, някой взима решенията другаде. 

Живеем в авторитарна държава. Имаме еднолична власт на един човек. Имаме тотално неглижиране на разделението на властите и на конституционните норми, както и на правовата държава. Заслужава си да мислим за промяната на това фактическо състояние. Всеки ден ни се дават примери за такива действия, заяви лидерът на БСП. 

 

Според нея е възможно хората, които искат смяна на модела, всъщност да искат връщане на нормалността. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...