Станишев: Шенген само по въздух е като подхвърлен кокал - 24novini.bg

Станишев: Шенген само по въздух е като подхвърлен кокал

01.12.2018 | 15:01
(0 гласа)

Правителството е склонни да им се хвърли един кокал и за определено време да се отложи влизането ни в Шенген, като ни приемат само по въздух. Това време, което се губи, оскъпява цената в двете посоки. Това обяви бившият премиер и председател на БСП Сергей Станишен по време на софийската конференция на БСП.

 

 

Това, което се случва с влизането на България в Шенген е скандално и антиевропейско, каза той и пропомни, че България е изпълнила критериите още през 2011 г., а постоянно е отлагана. Това по думите му подкопава доверието в ЕС.

 

Станишев съобщи, че предстои гласуване на ЕП по негов доклад, в който ясно се казва, че България и Румъния трябва незабавно да бъдат приети в Шенген по всички граници. 

 

В последните седмици се заговори, че вероятно до март страната ни ще влезе по въздух в Шенген. Това стана след доклада на ЕК, който за първи път от много години беше положителен. Именно липсата на напредък на страната ни в области като борбата с корупцията и върховенството на закона карат страни като Холандия, Франция и Германия да отказват достъп до Шенген. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...