Томислав Дончев: Проблемът е, че преди се сравнявахме със себе си, а сега с другите - 24novini.bg

Томислав Дончев: Проблемът е, че преди се сравнявахме със себе си, а сега с другите

01.12.2018 | 11:03
(0 гласа)

Усещането за бедност идва от това, че ако до вчера сме се сравнявали със себе си, а с другите - с шведи, австрийци, германци. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по повод протестите в България срешу цените на горивата и ниския стандарт на живот. 

 

По думите му всеки имал право да протестира.Преди почти 20 години имах бунтовно минало, посочи той. Според него обаче когато човек е начело на бунта, трябва да е морално безукорен. 

 

Има един феномен, който не е типично български. Едно е да протестираш с кауза, тук имаме по-скоро безадресния бунт, който е базиран на гнева, поразсъждава той.

 

По думите на вицепремиера обаче едва 10 или 15 роцента от благосъстоянието на хората зависи от държавата.

Дончев обяви, че "дошъл моментът за доста смели идеи". Според мен, образованието трябва да се оформи в конституцията като задължение. Ако до преди десетилетия неграмотен човек е можел да упражнява някакъв труд, то според мен след 10-тина години това няма да може да се случи.

 

Мисля, че поне основното образование трябва да бъде задължително каза вицепремиерът, макар в Закона за училишното и предучилищното образование да е ясно записно, че образованието е задължително до 10ти клас. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...