Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да счупят Европа - 24novini.bg

Борисов: 40 млн. мигранти от Африка може да счупят Европа

30.11.2018 | 10:40
(0 гласа)

Има потенциална заплаха 40 млн. икономически мигранти от Африка да се насочат към ЕС. За това е станало дума на официалните разговори на премиера Бойко Борисов в Мароко през изминалия ден.

 

В лекцията си пред Кралската дипломатическа академия в Рабат той очерта усилията на страната ни да опази външната граница на съюза и ролята на споразумението с Турция. Според Борисов

не може само Европа да носи последствията от тежкото икономическо положение в Африка.

"ЕС взема решение за 20+20 млрд. да подпомагаме страните в Африка. И е правилно. Единственият начин да не тръгнат тези 40 милиона, за които днес ме предупредиха - рязко трябва да се сложи черта. Хората в Африка да останат, да работят, да си повдигнат брутния вътрешен продукт. Наготово няма как да стане. А и да дойдат 40 милиона, накрая ще се счупи Европа. Затова трябва да се инвестира много - в квалификация, в подготовка, в образование, в намаляване на раждаемостта", коментира той.

Продължава визитата на Борисов в Кралство Мароко. Акценти в разговорите на двете делегации са сигурността и икономическото развитие на отношенията между България и Мароко. Очаква се да бъде подписано и споразумение към спогодбата за социална сигурност.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...