Фандъкова: Част от гражданските снимки на ремонтите са обработени - 24novini.bg

Фандъкова: Част от гражданските снимки на ремонтите са обработени

28.11.2018 | 08:41
(0 гласа)

Част от снимките на ремонтите по "Граф Игнатиев", които се пускат в социалните мрежи, са обработени. Това не им прави чест на хората, които го правят. Това обяви в сутрешния блок на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод недоволството на гражданите от качеството на ремонта. 

 

Тя припомни, че ремонтът не е приключил още и призова гражданите да изчакат да видят улицата в завършен вид.  

 

Призовавам за търпение, знам, че търпението се ичерпва, но нека си спомним как изглеждаше "Графа" миналата година, заяви още кметът. 

3 млн. лева са санкциите за снегопочистващите фирми на сезон. Има контрол от общината и GPS система, която следи в реално време къде са снеговрините, обясни Фандъкова. 

Фандъкова заяви, че не подкрепя протеста на тасиметровите шофьори. Според нея всеки има право да си определя минималните цени на услугата. По думите ѝ ако се приемат техните условия, това ще означава увеличаване на таксиметровия трафик. 

По отношение на желанието на такситата да карат в бус лентите, Фандъкова посочи, че няма единно мнение сред общинарите. Целта е градският транспорт да бъде ползван от повече хора, а не да има коли с по един човек, особено силно замърсяващи коли с по един човек.  

6.5% от автомобилите, които се движат в София,  причиняват една четвърт от замърсяването, посочи тя.

По отношение на останлите 3/4 от замърсяването с фини прахови частици, кметът заяви, че правят проверки на пунтовете за вторични отпадъци, за да се ограничи горенето на боклуци.

В последната седмица имаше 140 проверки, съставени са 6 акта с глоба между 100 и 5000 лева, посочи тя.

 

Кметът на столицата призова гражданите да изхвърлят разделно текстилните си отпадъци.  

 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...