Високо напрежение между Манолова и депутатите - 24novini.bg

Високо напрежение между Манолова и депутатите

Мая Манолова се скара с депутатите, заради промени, които искат да правят в Закона за личната помощ, написан с майките на деца с увреждания Мая Манолова се скара с депутатите, заради промени, които искат да правят в Закона за личната помощ, написан с майките на деца с увреждания
27.11.2018 | 11:59
(0 гласа)

И този път при разглеждането на Закона за личната помощ в социалната комисия се стигна до покачване на напрежението между народните представители и омбудсмана Мая Манолова

 

Припомняме, че законът беше едно от изискванията на майките на деца с увреждания, които протестират от месеци пред Народното събрание с искане за реформа. Текстът на закона беше подготвен от Манолова и протестиращите майки, след което беше подкрепен от всички парламентарни групи. 

 

Днес социалната комисия разглежда на второ четене проекта на закон.

"Ако искате, направо премахнете законопроекта за личната помощ", ядоса се Манолова на депутатите.

Тя реагира остро, защото при обсъждането се орязват множество текстове от законопроекта. А конкретният повод беше отпадането на заложеното обучение в законопроекта.

Депутати коментираха, че в законопроекта няма заложени пари и е по-добре да се махне, а когато те бъдат осигурени, тогаво да се направи промяна и да се вкара отново в закона.

 

Предложението на Надя Клисурска-Жекова от БСП, която поиска да се създаде Национална електронна система, през която може да се кандидатства за личен асистент, също не беше проето от депутатите в комисията.

Разискването на текстовете и постъпилите предложения по проектозакона за личната помощ продължават.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...