Само 30 били замърсителите на въздуха за 11 месеца в София - 24novini.bg

Само 30 били замърсителите на въздуха за 11 месеца в София

Въздухът в София е мръсен,а актовете за нарушителите - 30 за 11 месеца, за горене на гуми - един Въздухът в София е мръсен,а актовете за нарушителите - 30 за 11 месеца, за горене на гуми - един
26.11.2018 | 14:44
(0 гласа)

Едва по 2-3 акта на месец се правят за нерегламентирано горене на отпадъци на открито са наложени на нарушители от началото на годината, съобщиха от екипа на кмета Йорданка Фандъкова от Столичната община. До момента има само една санкция за горене на текстил например, въпреки че се правели ежедневно проверки.

 

Дневно средно се правят по 25 проверки, казват от Инспектората, като от началото на кампанията преди вчерашния ден са инспектирани 130 обекта. Учудващо е в контекста на 130 проверки обаче, как само 30 пъти за 11 месеца са установени нарушения, при положение, че социалните мрежи са пълни ежедневно с клипове за горене на гуми, дрехи втора употреби, пластмаса и боклуци в западните квартали на София.

 

Най-много проверки - 120 са били проведени в „Дружба“ и „Овча купел“, а най-много актове има в район „Красна поляна“.

Припомняме, че точно в "Западен парк", "Овча купел" и "Красна поляна" #дагодишаш следи ежедневно замърсяването

и установява редовно от 4-4 пъти до над 20 пъти превишаване на нормата на фини прахови частитци във въздуха.

Санкциите са от 100 до 5000 лева, казват от инспекотрата и не посочват досега да е наложена максималната глоба.

Вчера инспекторите са проверили 95 обекта, но не са направени актове, т.е. Инспекторатът на Столична Община не установява нарушенията, които гражданите снимат с телефоните си.

Иначе са проверени 720 обекта за смяна на гуми и пунктове за вторични суровини, но инспекторите са стигнали до ЕДИН акт за изхвърлени стари гуми в зелена площ.

Общината се похвали и с 300 предписания и констативни протоколи, типично по чиновнически.

В 13 столични района са разкрити пунктове за събиране и съхранение на стари гуми. От началото на годината 10 000 стари гуми да предадени от домакинствата в тези пунктове.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...