Анализатори: Борисов се страхува от предсрочни избори - 24novini.bg

Анализатори: Борисов се страхува от предсрочни избори

24.11.2018 | 11:30
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов се страхува от предсрочни избори. Около това мнение се обединиха в сутрешния съботен блок на БНТ политологът Андрей Райчев и изборния математик Михаил Константинов. 

 

Според Константинов 2019г. е много важна година за следващия многогодишен период - тогава ще се избира нов главен прокурор и е важно кой ще вземе и местната власт с оглед разпределянето на средствата от еврофондовете. 

 

Ако Румен Радев направи ново служебно правителство, то ще е отчетливо анти-ГЕРБ правителство и ще ровне тук там, където ГЕРБ не иска, посочи пък Райчев. По думите му Радев няма да повтори предния кабинета, на който сложи начели мекия и компримисен Огнян Герджиков. Сблъсъкът между него и премиера вече не е на двама силни мъже в една стая, а ценностен - Радев се идентифицира с исканията на улицата, а Борисов вярва, че сега е най-доброто управление на страната. 

Според Райчев на Борисов му тежи управлението и не му прави удоволствие. За 70 седмици имаме 55 скандала и това ще продължи, коментира той. 

По думите му вече е пределно ясно, че ако ГЕРБ иска да участва в следващ кабинет, това няма как да стане с Борисов начело. 

Според него управляващите ги чака страшна ненавист и това си липи по непрекъснатите скандали. 

 

Райчев даде пример с ремонта на София и скандалите около него. Този ремонт не беше за крадетенето, това беше тортата за рождения ден. Но те толкова са свикнали да крадат, че дори и сега не можаха да се спрат. И вместо 70 свещи сложиха 37 и вкиснала сметана, довърши метаформата си той.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...