Мая Манолова: Социалното бреме става непосилно за хората - 24novini.bg

Мая Манолова: Социалното бреме става непосилно за хората

Мая Манолова каза, че социалното бреме става непосилно за хората Мая Манолова каза, че социалното бреме става непосилно за хората
23.11.2018 | 22:48
(0 гласа)

Протестите на хората са напълно справедливи, социалното бреме става все по-непосилно - данъци, високи цени на горивата, социална несправедливост. Още в началото на протестите аз попитах с 6 въпроса властта защо сме сред първите три европейски държави по високи цени. Това каза омбудсманът Мая Манолово в Шоуто на Слави тази вечер.

 

То е ясно, че ОПЕК не е в София, каза тя и попита има ли свободен конкурентен пазар у нас,

има ли концентрация при собствеността на данъчните складове.

Какъв процент се държи от един субект - трябва да има ясно число и това трябва да го кажат и премиерът, и финансовият министър, посочи Манолова.

Може ли човек да си внесе цистерна от Румъния с гориво? Ако нямаш данъчен склад, трябва да й платиш два пъти ДДС, акциз. И не можеш да го направиш, ако нямаш данъчен склад. И понеже държавата не отговаря, хората са на улицата - те така питат, каза Мая Манолова.

Малките и средни бензиностанции ще затворят през януари, каза още тя и обяви това за несправедливо и че се дължи на условията, които държавата не създава на бизнеса.

На въпрос иска ли да бъде министър-председател, тя каза, че иска да е омбудсман.

Надявам се институциите да не ми пречат, ясно е, че не ми помагат, посочи още Манолова. Тя отрече да си е правила ПР, като е пътувала с влака и автобуса, "защото това е ежедневието на хората". Това е нормален начин на живот за хората, направих го и аз. Президентът на Германия се вози в метрото, каза още тя.

За Изборния кодекс Манолова посочи, че Изборният кодекс по времето й като депутат е давал повече права на българите в чужбина, после опитаха да увеличат преференциите, ограничиха малките населени места на де не си избират кметове, даде примери тя. Сега искат да отложат електронното гласуване. 2 млн. души гласуваха на референдума, обявен от президента Плевнелиев през 2015 г., припомни тя. Как така 2 млн.казаха да има, но 5 души в Информационно обслужване казват, че няма да има електронон гласуване, понеже било опасно. Какво мислят премиерът или вие, или аз няма значение - суверенът вече се произнесе - народът каза, че трябва да се въведе електронно дистанционно гласуване, каза още Манолова.

Тя каза, че не е член на БСП и не може да е член заради поста си. Аз ако съм партиен член, ще дойдат ли при мен хора от други партии. Вчера при мен бяха

от Движение България на гражданите - те питаха защо се отлага електронното гласуване,

щом е написано в закона да го има и защо няма пари в бюджета на ЦИК за тези два вида избори - машинно и електронно - за 2019 г. Питах депутатите с писмо. И те отговориха - внесоха законопроект за преминаващите през България съюзнически сили и през този закон отлагат електронното гласуване, представете си. Няма връзка, нали, обаче е направено

да мине отлагането на електронния вот между капките през този закон,

обясни още Мая Манолова.

Тя каза, че и нейният бюджет за годината не е увеличен като омбудсман и иска сграда от Министерския съвет от първия си ден. Възлагат ни се нови и нови функции, а парите са същите, каза Манолова. Тя обяви, че ако ще има друго бъдеще - политическо или партийно, ще го обяви публично, а няма да го прави нелегално.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...