Валери Симеонов: Нямам особено високо мнение за ДАНС - 24novini.bg

Валери Симеонов: Нямам особено високо мнение за ДАНС

Симеонов беше прако ангажиран със строежа на оградата Симеонов беше прако ангажиран със строежа на оградата
23.11.2018 | 11:14
(0 гласа)

Аз съм контактувал с ДАНС и нямам особено високо мнение за тях. Не мога да приема доклад на ДАНС като доказателство. Това обяви доскорошният вицепремиер Валери Симеонов пред журналисти в парламента по повод снощните коментари на главния прокурор Сотир Цацаров, че тече проверка на прокуратурата за оградата по границата. 

 

Вчера в "Шоуто на Слави" Цараров обяви, че възоснова на доклад на ДАНС за драматични разминавания при цените на строежа на оградата, в момента тече експертиза и ако тя потвърди изводите в доклада, ще бъдат повдигнато обвинения на министри и обпастни управители. Мнозина разпознаха като потенциален "клиент' на прокуратурата именно лидера на НФСБ, който бе пряко ангажиран с оградата, докато беше премиер. 

 

"Оградата се строеше без обществена поръчка, защото ни бяха нападнали тълпи бежанци. На много места са извършени строителни дейности, повече отколкото са платени. Самият изпълнител влагаше материали и труд от себе си, защото това е обект на национална сигурност", обясни Симеонов. 

Той отрече да е обект на изказването на главния прокурор "Г-н Цацаров нищо не е казал за мен лично. Каза, че е имало някакъв доклад на ДАНС, но сега се прави втора експертиза. ДАНС не е институцията, която може да определи кое е престъпление", обясни той. 

 

В заключение Симеонов заключи, че "не може един гологлав чалгар да се изживава като трибун, който раздава присъди", визирайки водещия Слави Трифонов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...