Тренд: Едва 7 на сто усещат хвалбите за икономиката по джоба си - 24novini.bg

Тренд: Едва 7 на сто усещат хвалбите за икономиката по джоба си

23.11.2018 | 08:41
(0 гласа)

85% от българите не усещат подобрената икономическа ситуация по своя джоб. Това показва най-новото социологическо проучване на „Тренд”, което беше представено в сутрешния блок на БТВ от социлога Димитър Ганев.

 

Икономическите показатели като статистика през последните години отбелязват много добри тенденции, но едва 7 на сто от българите го усещат по джоба си. 

 

Българинът оценява своя жизнен стандарт като нисък – той смята, че живее трудно, дори и да има ръст на доходите, това не променя качеството му на живот, каза още социологът.

 

Непрекъснато се говори колко много пари се дават за здравеопазване и инфраструктура, но знаем, че се изразходват неефективно, каза още Димитър Ганев.

Най-тежките месеци за властта са януари и февруари, посочи още той, в коментар на въпрос дали има нагласи за предсрочни парламентарни избори.

Данните на социлозите сочат, че 2/3 от хората не са следили дебатите около бюджета, но също толкова смятат, че параметрите на бюджета са важни.

Най-вече хората масово подкрепят увеличение на заплати, пенсии и социални помощи. Подкрепата за увеличение на парите за хората с увреждания с 50 млн. е 95%, за пенсиите от 1 юли е 93%, за здравеопазване с 490 млн.е 87%, а за учителите с 20% е 77%.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...