Медиите са свободни, журналистите сами се цензурират, смята Борисов - 24novini.bg

Медиите са свободни, журналистите сами се цензурират, смята Борисов

Премиерът Бойко Борисов гост в Шоуто на Слави Премиерът Бойко Борисов гост в Шоуто на Слави снимка: кадър бТВ
21.11.2018 | 23:47
(1 глас)

Медиите са свободни, журналистите сами се цензурират, така премиерът Борисов отговори на зрителски въпрос в Шоуто на Слави свързан с медийния закон на Пеевски и подкрепата на ГЕРБ.

 

Този закон беше подкрепен от всички парламентарни групи. Той изсветлява собствеността на медиите, добави Борисов.

 

Модерно стана всеки олигарх или партия да си прави медия, че има такива и с телевизии. И в един момент, ако го разследват да каже – „те ме разследват заради медията, не заради незаконна приватизация“, коментира премиера. Не е честно това, което някой прави със собствените си медии, да го приписват на нас.

Какво ли не сте ме правили. На маймуна сте ме правили, някой да ви е казал нещо. А други бяха премиери и ви завираха в дупките, обърна се Борисов към Слави Трифонов, за да демонстрира свободата на медиите в страната.

Той заяви, че е разпоредил на външния министър да покани еврокомисаря, който отговаря за медиите, за да се направи широка дискусия по темата у нас.

Относно фалита на КТБ Борисов заяви, че по неговото време всички банки за увеличавали средствата и единствено БСП са отговорни за ситуацията.

Попитан за министрите, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге, но запазиха предходните си постове, Борисов поясни, че политическата отговорност била да не заемат министерски места. Нанков го върнах като заместник, защото след образованието приоритет ни е ТОЛ системата, той се занимаваше с това и трябва да я довърши, заяви Борисов.

 

По повод скандала с отменянето на машинното и електронното дистанционно гласуване от депутати на ГЕРБ Борисов коментира, че винаги е бил за машинното гласуване, но не одобрява електронното, защото е несигурно. Цяла Европа се отказва от това, заради киберсигурността. Според него хакери можело лесно да манипулират гласовете. 2 години след избирането на Тръмп се говори за намесата на Русия в изборите. Вие мислите, че в Щатите могат, а тука не ли, попита реторично Борисов.

Относно подновяването на проекта за АЕЦ Белене премиерът коментира, че се търси инвеститор. А самият той е разговарял с държавните глави от Балканския полуостров - на Македония и Сърбия, като им е предложил централата да бъде балкански проект.

За сделката за ЧЕЗ Борисов бе категоричен, че това е частна сделка и няма да се меси.

Премиерът не пропусна да спомене, че президентът Радев не е отишъл на гости на водещия, защото можело да му зададат въпросите, които получава и той. 

 

Борисов поиска минути за реклама, в които да спомене, че правителството дава повече пари в Бюджет 2019 за пенсионерите, за хората с увреждания, за общините, поели сме ангажимент за увеличаване на учителските заплати, магистрала Хемус я правим, защото е важна за Севера, в здравеопазването също даваме повече пари. И всичко това е постигнато с много труд, с бой с олигарси, с контрабандата, похвали се премиерът.

Поканете ме пак. Няма въпрос, който да е неудобен за мен, самопокани се премиерът, но не получи отговор от водещия.
В момента има крещяща нужда от нормален разговор на политиците. Ние трябва да говорим какво правим с въглищните централи. Газта дойде до нашата граница, трябва мощна политическа подкрепа. Влизането в Еврозоната, което гарантира банковия и финансовия сектор. Да довършим и другите 3 точки, които останаха в доклада на ЕК, завърши участието си при Слави Трифонов министър-председателя Борисов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...