Патриот иска децата с увреждания да ходят в домове - 24novini.bg

Патриот иска децата с увреждания да ходят в домове

Петър Петров - депутат от НФСБ Петър Петров - депутат от НФСБ
15.11.2018 | 16:20
(0 гласа)

 Непремерените изказвания на „патриотите политици“ отново ги вкараха в обяснителен режим. Този път депутатът, който трябваше да обяснява какво е искал да каже, беше Петър Петров. 

 

Той обяви пред Дарик радио, че неговото „дълбоко убеждение е, че тези деца трябва бъдат дадени в домове, където специалисти да се занимават с тях и да се развиват.“

 

По-късно в парламента Петров започна да обяснява, че е имал предвид, че децата трябва да работят със специалисти и да ходят в специализирани центрове. Какви са тези домове, какви са тези комунистически работи, попита реторично той.

Според Петров част от протестиращите майки не казват истината, че получават достатъчно помощи, докато децата са до 18 години и искат да получат тези помощи и след това. Те трябвало да признаят, че получават достатъчно помощи.

Колегата му Валентин Касабов, пък, сподели мнение, че съмсем малка част от майките са на протеста. Други се правят на майки, смята той.

 

Коментарите на депутатите на Симеонов идват малко преди началото на 26 протест на майките на деца с увреждания, които продължават да искат оставката на вицепремиера, нарекъл децата им "уж болни". 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...