Борисов за Радев: Не се бием, той ни бие шамари - 24novini.bg

Борисов за Радев: Не се бием, той ни бие шамари

15.11.2018 | 08:57
(0 гласа)

Няма ден президентът да не е нападал правителството. Това е все едно някой да ти удря шамари, а хората да казват "те се бият". Това заяви премиерът Бойко Борисов на въпрос дали има война между двете институции в интервю за БТВ. 

 

По отношение речта на президента за 10 ноември Борисов коментира, че голяма част от него не е вярна и няма общо с правителството. 

 

"Бедността не е грях, ако взимаш 11 хил. лева", заяви Борисов и обясни, че премиерът взима 7 хил. лева заплата, а президентът 11.

"Той говори за атрофирала медийна сдера. Нима вие не ми цитирахте в."Сега" и показахте карикатурата сутринта? Нима са слаби жулналистите? Въпрос към мен ли е този за медиите - имам вестник, телевизия ли?", попита премиерът и призова медиите да си се съберат и ако имат проблем да кажат. "Съберете се и вижте защото президентът е останал с такова впечатление"

Той обясни, че под "опозиционни медии" има предвид тези, които окарикарикатуряват правителството и го критикуват ежедневно, а не оценяват добрите неща.  

"Партията-държава" е партията на президента, заяви още Борисов. Той напомни, че два пъти е дал властта на опозицията да управлява. Не може когато говори за партия - държава без да спомене БСП. 

"Как няма да живеем в най-бедната държава, като 7 млрд. сме разпръснали по време на управлението на БСП. През 1990-те когато другите народи си преструктурираха заводите, нашите ги нарязаха на скрап. Кой управлява тогава, ГЕРБ ли?", ядоса се Борисов. 

Той възнегодува и срещу решението на Радев да се срещне с Корнелия Нинова заради "Визия за България" на левицата. "Визията е една глупост, която още не е в началото на процеса. Радев се вижда с тях, а в същото време не иска да се види с кметове и шефа на бюджетната комисия"

По думите му управлението на Орашарски е загубило на страната 7 млрд. лева  - за Белене, Мариците и КТБ. 

 

Със сигурност много повече хора не харесват една управляваща партия, но и друготе не ги харесват колкото им се иска. това е домкрацията и протеста е нещо демократично. 

 

На въпрос дали е възможно да има кабинет на малцинството, както иска ДПС, Борисов заяви, че има всякакви предложения, но не бива да се стига дотам. Две години управление с яростни атаки отвсякъде и не могат да ни стигнат. Няма нищо по-различно от начина, по който хората са ни подредили преди две години. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...