Вера Иванова: На нашия протест имаше агитки на „Атака“ - 24novini.bg

Вера Иванова: На нашия протест имаше агитки на „Атака“

Вера Иванова Вера Иванова Кадър: Би Ти Ви, "Шоуто на Слави"
Мария Йорданова 14.11.2018 | 13:31
(0 гласа)


На нашия протест имаше провокации от агитки на „Атака“. Хора са разпознали лица от „Атака“. Това каза вчера в „Шоуто на Слави“ Вера Иванова, майка на дете с увреждания и едно от лицата на протеста.

 

 

За протеста на 11 ноември Иванова обясни, че протестиращите са разпознали симпатизанти на „Атака“, които са провокирали с хвърлянето на димки, опасни за децата с увреждания, които са част от протеста.


Майките на деца с увреждания са получили

заплаха, че ако тази неделя, на 18 ноември, излязат на протест пред Министерския съвет ще бъдат пребити.

Във връзка със заплахата са сигнализирали полицията и се надяват да бъде идентифициран провокаторът, отправил заплахата, както и да се вземат адекватни мерки спрямо него, коментира тя.
„Безусловно подкрепяме майките на деца с увреждания“, каза в ефира снощи Слави Трифонов. Той обясни, че заедно с продуцентите си застава зад исканията на майките вицепремиерът Валери Симеонов да подаде оставка „след непристойното си поведение“.


Водещият попита властта „Какво се случва и какво ще правим?“ и обясни, че по тази причина ще покани в шоуто си държавни мъже и жени да дадат отговор на този въпрос, който си задават и гражданите.
Следващата седмица Трифонов ще покани на гости в предаването си председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и омбудсмана на България Мая Манолова. Зрителите ще могат да задават въпросите си към тях на адрес: pitai.slavishow.com, обясни водещият.


Вера Иванова заяви, че има хора, които им казват, че трябва да се приберат вкъщи, а на протест да излязат хора, които нямат деца със специфични потребности.
С протеста доказваме, че това е наше право, но явно пречим на някого. Това не е наш протест,

това е протест за достойнството на всички българи,

защото отношението на Валери Симеонов е гавра към хората, коментира тя. Припомняме, че с пост във Фейсбук в понеделник Слави Трифонов изрази възмущението и критиката си към неадекватното медиино отразяване на масовите протести в страната миналата неделя. 

„По принцип съм забелязал, че когато репортерите отразяват по празниците, така нареченото от тях - „Голямо прибиране“, влагат повече апломб. Вчера ми се сториха някак обрани. Забелязах и още нещо – когато телевизиите показват прибиращите се българи от Гърция, винаги включват на живо репортер от Кулата, който да покаже колоната от автомобили. Вчера обаче, когато протестиращи затвориха с часове Кулата, там нямаше нито един репортер. Само ни информираха, че и там нещо се случва и че има жандармерия.“, пише в публикацията Трифинов.


Той представя и как точно вестниците са отразили протеста. Вестник „Труд“, например е използвал думата тюрлюгювеч, която вицепремиерът Валери Симеонов също използва за действията на майките. Текст със заглавие „Пуснаха веян паламуд по 12 лева на килограм“ получава повече място в изданието от протестите, възмущава се водещият.


За „Телеграф“ Слави Трифонов пише, че е отделил само половин страница на протестите. „Половин страница – толкова в днешния брой е получила и момичето на броя...“, възмущава се той.
На протестът миналата неделя майките заявиха, че Слави Трифонов безвъзмездно е дарил черни тениски с надпис „Системата ги убива“. Тениските бяха раздадени на протестиращите.
„Майките на България са облечени в черно, а знаете кога се носи черно“, коментираха протестиращите.

Майките на деца с увреждания вече 6 месеца стоят на палатка пред Народното събрание, а днес ще бъде 24-ти ден на протести, като ще се състои протестно автошествие. Исканията им включват освен приемане на Закона за личната помощ и Закона за хората с увреждания, и оставка на Валери Симеонов, след като той ги определи, като „кресливи жени с уж болни деца“.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...