Цветан Цветанов: БСП и президентът категорично стоят зад протестите - 24novini.bg

Цветан Цветанов: БСП и президентът категорично стоят зад протестите

13.11.2018 | 08:37
(0 гласа)

За оставка призовават БСП и хората около президента Радев. Има много ясна организация. Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Не бих сложил всички под един знаменател, но знам какви указания са давани от БСП и кметовете си, каза той.

 

По думите му на среща с кметовете от ръководството на левицата са давали инструкции "11 идва, да ги изметем", "Хаосът ще ни даде повече възможности за евроизборите" и други. 

 

Зад протестите стоят и други извънпарламентрани политически сили, посочи Цветанов, но отказа да ги идентифицира. 

Президентът е извън реалната ситуация в страната. Законопроектът (за увеличаване на екотаксите за стари автомобили) е на обсъждане от лятото, защо чак сега се сети. Президентът иска да тласне държавата в хаос, за да може да си назначи служебен кабинет и да си взима еднолични решения, каза още Цветанов. 

Цветанов съобщи, че председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова ще поиска днес официално среща с президента, "за да видим има ли капацитет да поеме тази информация (за гражданската отговорност) и каквото каже, това ще направим". Така ако каже, че ще наложи вето, той ще е виновен за фалита на застрахователите, обясни Цветанов.   

Ако на един стар голф данъкът му е 27 лева, той трябва да стане 60 лева, посочи Цветанов. Думите му противоречат на уверенията на финансовия министър от вчера, който обяви, че данъкът ще се увеличи с "две кутии цигари" или между 60 и 80 стоитинки на месец. 

Цветанов попита дали президентът ще защити и хората, които горят дрехи и гуми в София. 

Зам.председателят на ГЕРБ защити всички политики на правителството, срещу които протестират хората. "Разбира се, че има грешки, които се допускат. Но високите цени на горивата зависи ли от българското правителство?", попита той. 

 

Цветанов показа графика, според която цената на бензина през 2013г. по времето на Пламен Орешарски е била с 20 стоктинки повече,а  минималната заплата с 200 лева по-малка. 

Зам.председателят на ГЕРБ разказа още как президентът е искал да ходи на конференция в Мароко, но като разбрал, че е за пакта за миграцията, пратил вицепрезидента. 

Цветанов още защити вицепремиера Валери Симеонов, като посочи, че винаги е зашитавал хората с увреждания. 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...