Борисов: Има ли дисциплина в Европейската народна партия или няма? - 24novini.bg

Борисов: Има ли дисциплина в Европейската народна партия или няма?

08.11.2018 | 12:20
(0 гласа)

"Искам да си зададеме един много елементраен върпос - има ли дисциплина в Европейската народна партия или няма?". Този въпрос повдигна в речта си българският премиер Бойко Борисов пред конгреса на европейската десница в Хелзинки в безпрцеденто остра реч.

 

Повод за изказването му е договорът между България и Македония и подкрепата на София за договора между Гърция и Македония. "Значи ние като член на ЕНП искаме Македония да е част от НАТО и ЕС. Социалдемократите в Македония го искат. Крайната десница в Гърция иска НАТО и ЕС. А сестринските ни партии от ЕНП в Скопие и Атина не еискат. Е има ли дисциплина", попита той. 

 

Той уточни, че говори с качеството си на партиен лидер, а не на премиер. Според думите му ЕНП е трябвало да привика лидерите на десницата в двете страни и да ги пита искат ли европейско бъдеще или не. 

Той призова да бъде подкрепен и сръбският президент Александър Вучич, кото вършел "чудеса" в трудния си регион. 

Двете предизвикателства пред ЕС са Брекзит и Европа на две скорости.

 

Мишел Барние сигурно работи много, но не ми беше интересно да го слушам. Шапка му свалям, но има няколко доста сериозни неясности, които е добре да почнем да дискутираме, посочи той. 

Борисов предупреди колегите си от европейската десница, че Европа на две скорости може да счупи ЕС и да настори източните страни в лоша посока. По думите му в ЕС има двоен стандарт. 

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...