Томислав Дончев призна: Правителството е крехко - 24novini.bg

Томислав Дончев призна: Правителството е крехко

07.11.2018 | 07:39
(0 гласа)

Чувам протестиращите, но няма прост изход от ситуацията, тъй като оставката на Валери Симеонов ще отслаби правителството. Коалицията не зависи от един човек, но конструкцията все пак е крехка, призна в ефирна на БНТ вицепремиера Томислав Дончев.

 

Той коментира, че до този момент не е чувал дали ако Симеонов се оттегли, НФСБ ще сторят същото, но му изглежда логично. С Обединени патриоти ще останем заедно докато има смисъл, дори и да не е лесно, подчерта Дончев

 

От думите му стана ясно, че към този момент няма сценарии, в който правителството да се лиши от Валери Симеонов. Според него идеите да се формира правителство на малцинството с ДПС би било слабо и уязвимо на натиск, който щял да се упражнява отвсякъде.

Дончев заяви, че не очаква проблеми при приемането на Бюджет 2019. Бюджетът не е благотворителна вечеринка, а е баланс между взимането и даването от държавата на хората, то е израз на политиките на управляващите с основен акцент на образованието. Това трябва да е национален консенсус, добави той.

 

По повод новината, че Гинка Върбакова е член на УС на ЧЕЗ, Дончев предположи, че тя се ползва с доверие в комапнията. Това е работа на тази чужда частна фирма, а сделката в момента е в ръцете на съда. Трудно е да се направи прогноза какво ще се случи нататък, каза още вицепремиерът.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Нагоре...